Irradia: Kirurgiska och medicinska lasrar
MID laserKirurgisiaKosmeettisiaMore on lasersAbout IrradiaEsitteetYhteysLinkitHome
 

Kirurgisia
CO2 laser
Holmium laser

In English
More on lasers
About Irradia
FAQ

Esiieet
Yhteys
Linkit

MID-laser

MID-laseri on lääketieteellinen (terapeuttinen) laser, toisin kuin kirurginen laser, joka leikkaa, koaguloi ja höyrystää kudosta.

Lääketieteellisen laserin hoitotulokset eivät perustu lämpöön, vaan muihin laservalon ominaisuuksiin. Nämä laservalon vaikutukset keksittiin vuonna 1967, ja tänään on julkaistu yli 2500 lääketieteellistä raporttia lääketieteellisessä kirjallisuudessa (katso esim. www.laser.nu).

Näytöstä näkee, mikä tai mitkä laserlajit ovat kytkettyinä, sekä niiden voimakkuudet. Samanaikaisesti voi olla kytkettynä kaksi käsikappaletta. Kun käynnistät käsikappaleen, näytöstä näkyy valon aallonpituus, joka ilmaisee millä laserlajilla työskentelet. Samalla näkyy käsikappaleen voimakkuus, eli kuinka monta milliwattia (mW) sen teho on.

MID laserPerusyksiköstä
on viisi eri värivaihtoehtoa. Esim. eläinlääkäreille ja muille siirrettävää laitetta tarvitseville löytyy lisätarvikkeena aluminilaukku, johon laite on helppo asentaa, ja jossa on tilaa kaikille käsikappaleille, kaapeleille ja muille tarvikkeille. Laukun voi myös ripustaa ovelle tai seinälle esim. talleissa.

Laite
Irradialla on markkinoiden uusimmat ja nykyaikaisimmat laitteet. Irradia on työskennellyt laserlääketieteen parissa vuodesta 1983 saakka. Näiden kahdenkymmenen vuoden aikana keräämämme tiedon olemme sijoittaneet uuteen MID-laserjärjestelmään. Uusi MID-laser koostuu perusyksiköstä, joka pystyy ohjaamaan monta eri lasertyyppiä. Jos omistaa perusyksikön, siihen voi kytkeä erilaisia lasertyyppejä. Esimerkiksi Indiumlaser on paras ihonhoitoon ja limakalvoihin, Aluminiumlaser on paras jännetulehduksiin ja Galliumlaser on paras lihaksia ja niveliä varten.

MID probesLaajennettava – on mahdollista kytkeä jopa 8 eri lasertyyppiä
Kehitys edistyy koko ajan. On oleellista, etteivät laitteet yhtäkkiä ole vanhanaikaisia. MID-laserjärjestelmä on laajennettavissa. Se tarkoittaa, että siihen voi liittää ei pelkästään tämän päivän lasertyypit, vaan myös tulevat, niin ettei muutaman vuoden päästä tarvitse ostaa kokonaan uutta laserlaitetta. Tänään olemassa olevat lasertyypit ovat: Indiumlaser 635 nm, 650 nm ja 670 nm, Aluminiumlaser 780 nm, 809 nm, 820 nm ja 830 nm, Galliumlaser 904 – 905 nm. Näitä voidaan toimittaa eri tehoisina.

Lasereita, joiden teho on korkeintaan 2500 mW (2,5 W), voidaan ohjata jatkuvasti tai pulsattuina. Laserin teholla on suuri merkitys hoitoajan kestoon määrätyn vaivan hoidossa. Uuteen MID-laseriin voidaan kytkeä jopa 3500 milliwatin, eli 3,5 watin, käsikappaleita. Huomioi, että tehon ylittäessä 500 mW:n laserin luokitus on 4, mikä tarkoittaa, että vastuu on toisenlainen kuin laserluokka 3:ssa.

MID laserSisäänrakennettu laserkäsikappaleiden voimakkuuden osoittava mittari.
Yksi laitteen tärkeimmistä ominaisuuksista on, että voi luottaa siihen, että laservalon voimakkuus on se mikä sen pitääkin olla – tai ainakin, että on tietoinen siitä, kuinka voimakasta se on. Jos voimakkuus eroaa toivotusta voimakkuudesta, niin annostus on väärä. Sen takia MID-laserilla on sisäänrakennettu mittari, joka näyttää laservalon voimakkuuden.

Kaikki laserit ovat säädettävissä toistojaksoluvussa 25 – 5000 pulssia per sekunti. Jotkut laserit, esim. GaAs-laser, 904 nm, ovat aina pulsattuja. Muissa tapauksissa voi valita, haluaako hoitaa jatkuvalla tai pulsatulla valolla. Jos haluaa pulssin, täytyy valita kuinka monella pulssilla sekunnissa (mitataan herzeissä (Hz) hoito halutaan tehdä. On todettu, että alhaisilla pulssin toistojaksoluvuilla kivunlievitys on tehokkainta (endorfiinituotanto lisääntyy), keskikorkeat toistojaksoluvut vaikuttavat eniten verenkiertoon ja korkeat toistojaksoluvut vaikuttavat eniten määrättyjen vastustuskykykomponenttien tuotantoon, esim. albumiini ja tietyt immunoglobuliinit. Meidän suosikkitoistojaksolukumme ovat 25 Hz, 700 Hz ja 5000 Hz.

Kaikki laserit ovat säädettävissä toistojaksoluvussa 25 – 5000 pulssia per sekunti.
Jotkut laserit, esim. GaAs-laser, 904 nm, ovat aina pulsattuja. Muissa tapauksissa voi valita, haluaako hoitaa jatkuvalla tai pulsatulla valolla. Jos haluaa pulssin, täytyy valita kuinka monella pulssilla sekunnissa (mitataan herzeissä (Hz) hoito halutaan tehdä. On todettu, että alhaisilla pulssin toistojaksoluvuilla kivunlievitys on tehokkainta (endorfiinituotanto lisääntyy), keskikorkeat toistojaksoluvut vaikuttavat eniten verenkiertoon ja korkeat toistojaksoluvut vaikuttavat eniten määrättyjen vastustuskykykomponenttien tuotantoon, esim. albumiini ja tietyt immunoglobuliinit. Meidän suosikkitoistojaksolukumme ovat 25 Hz, 700 Hz ja 5000 Hz.

MID laserVoit itse säätää toivotun hoitosyvyyden.
Hoitaessasi vaivaa ongelma voi olla pinnassa, kuten esim. tenniskyynärpää, tai syvällä, kuten esim. polviartroosi. Jos on kysymys pinnassa olevasta ongelmasta, sopiva annos saavutetaan paljon nopeammin, kuin jos ongelma on syvemmällä kudoksessa. Uudessa MID-laserissa voit valita neljä eri hoitosyvyyttä; 0-1 cm, 1-2 cm, 2-3 cm sekä yli 3 cm. Kun laserlaite toteaa, että olet antanut tarpeellisen annoksen yhdessä kohdassa, se kertoo siitä antamalla äänimerkin. Jos vertailet piippausten tiheyttä eri syvyyksissä, huomaat, että äänimerkit (piippaukset) tulevat paljon tiheämmin pintahoidossa verrattuna syvempään hoitoon.

MID laserNäytöllä näkyy koko ajan kuinka suuren annoksen olet antanut ja kuinka kauan olet hoitanut.
Annos on tärkein mittayksikkö kaikessa laserhoidossa. Annoksella tarkoitetaan sitä kuinka paljon valoenergiaa on syötetty ihon pintaan per neliösentimetri. Valoenergia mitataan jouleissa (J) ja se on yhtä kuin valon voimakkuus (= laserin teho mitattu wateissa) kerrottuna sekunneissa mitatulla hoitoajalla. Koska tämä vaikuttaa useimmille hankalalta, laite pitää huolen siitä, kuinka monta joulea on lähetetty käsikappaleen käynnistyksen jälkeen kun käsikappa, ja tulostaa tiedot näytölle. Sen lisäksi se tulostaa hoidon keston sekunteina.

MID laserÄänimerkki kuuluu, kun on aika siirtää käsikappale uuteen käsittelykohteeseen.
Perusyksikköön voi kytkeä erilaisia käsikappaleita. Laite tunnistaa itse kytketyön käsikappaleen. Käsikappaleissa on esisäädetyt arvot, esim. annostus, hoitosyvyys, pulssi jne. Äänimerkkien välinen aika ilmaisee kyseisen arvon. Jos hoidat pinnassa saavutat sopivan annostuksen nopeammin kuin jos haluat hoitaa syvemmällä olevan ongelman. Olemme valinneet esisäädetyt annostukset niin, että oikean annostuksen antaminen on helppoa – suosittelemme käsikappaleen siirtämistä joka kerta kun kuulet äänimerkin.

Käsittely on nopeaa ja helppoa – ei ohjelmointia, ei odotusaikaa.
Markkinoilla on laitteita, jotka vaativat monen erilaisen arvojen säätöä ennen kuin hoito voidaan aloittaa – joissakin tapauksissa voi kestää jopa kaksi minuuttia ennen kuin itse hoito voidaan aloittaa. Irradian uusi MID-laser on yleensä käyttövalmis 10 sekunnin sisällä.

Helppoa dokumentoida – kaikki tarvittavat tiedot näkyvät näytöllä hoidon jälkeen.
On tärkeää kirjoittaa tiedot hoidoista muistiin. Asian helpottamiseksi ja ajan säästämiseksi olemme tehneet käyttämiesi muuttujien esittelyn sellaiseksi, että ne näkyvät näytöllä heti kun olet lopettanut hoidon. Ostaessasi laitteen saat mukaasi muutaman esipainetun kortin, jotka on helppo täyttää.

Enemmän tietoa – linkkejä
Lue lisää - toimintaselitys
Lue lisää – kysymyksiä ja vastauksia lääketieteellisistä lasereista

 

MID laser
See the MID-laser working (video)

     
     
     

Irradia Finland • Phone +35 8500-782799 • Mail info@irradia.fi • Ola Westmanin puistotie 4 a • 10210 Inkoo • Suomi • ContactSitemap